فراخوان مقاله

فراخوان مقاله

نشریه علمی "تاریخ فرهنگ ایران" به صاحب امتیازی موسسه تاریخ و فرهنگ ایران، وابسته به دانشگاه تبریز، و دارای مجوز نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آماده دریافت مقالات اساتید، دانشجویان و پژوهشگران محترم در زمینه های ذیل می باشد:

• نظریات و رویکردهای مفهومی مطرح در عرصه تاریخ فرهنگی و کاربست آن در بررسی تاریخ فرهنگ ایران.
  • عناصر و مولفه های شکل دهنده فرهنگ ایرانی در تاریخ قبل و بعد از اسلام.
  • تغییرات و دگرگونی های فرهنگی در تاریخ قبل و بعد از اسلام ایران.
  • تعاملات و تبادلات فرهنگی در تاریخ قبل و بعد از اسلام ایران.
  • دین و مذهب و نقش و جایگاه فرهنگی آن در تاریخ ایران
  • آداب و رسوم، باورها و آیین ها، سنت ها، اسطوره ها، زبان ها و گویش های رایج در تاریخ ایران.
  • فرهنگ البسه و پوشاک در تاریخ ایران.
  • نسبت و ارتباط عناصر فرهنگی شکل دهنده جامعه ایرانی با اقلیم و جغرافیای فلات ایران.
  • فرهنگ سلامت و حفظ صحت در زندگی اجتماعی ایرانیان در طول تاریخ
  • فرهنگ کار و تلاش و اخلاقیات اقتصادی در بین طبقات اجتماعی(شهری-روستایی و قبایل کوچنده) جامعه ایرانی
  • فرهنگ عیاری و پهلوانی در بین گروه های خاص اجتماعی از عیاران، قلندران و لوطیان.
  • فرهنگ و باور های رایج در تاریخ ایران در خصوص سحر و جادو، فال بینی، استخاره و تفکرات هزاره‌ای.
  • فرهنگ تعلیم و تربیت،شعر و ادبیات و هنر(موسیقی، خطاطی، نقاشی، نگارگری و ...) در تاریخ ایران.
  • مدرنیته و تأثیرات آن در تغییرات و گرگونی های فرهنگی جامعه ایرانی